Ungarsk kartoffeltærte (3 personer)

Bund:

  • 125 g mel
  • 75 g smør eller margarine
  • 4 – 5 spsk koldt vand
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk Edelsuess-paprika

Fyld

  • 3-4 store faste kartofler
  • 1 rod peberfrugt
  • 200 gram hytteost
  • 75 gram revet mozarellaost
  • ½ tsk Edelsüss-paprika
  • ½ dl hakket persille
  • friskkværnet peber
  • 2 æg
  • 1 dl mælk

Fremgangsmåde

  • Skræl kartoflerne og skær dem ud i tern ca. 1 gange 1 cm, og kog dem til de er næsten møre
  • Lad dem afkøle lidt, for så går de ikke så nemt i stykker, når fyldet røres sammen
  • Imens smuldres mel og smør/margarine. Salt og paprika tilsættes og til sidst koldt vand, så dejen er samlet
  • Smør en springform (diameter på 20 – 25 cm)
  • Dejen rulles ud og lægges i springformen, så dejen når godt op ad siderne på springformen.
  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Peberfrugten skæres i tern
  • Kartofler, peberfrugt, hytteost, paprika, persille, ost og peber røres sammen og fordeles i den dejbeklædte springform
  • Æg og mælk piskes sammen og hældes over tærten
  • Bages i ca. 30 min til den er gylden og gennembagt
  • Serveres med salat og brød.