Bund:
- 125 g mel
- 75 g smør eller margarine
- 4 – 5 spsk koldt vand
- ½ tsk salt
- ½ tsk Edelsuess-paprika
Fyld
- 3-4 store faste kartofler
- 1 rod peberfrugt
- 200 gram hytteost
- 75 gram revet mozarellaost
- ½ tsk Edelsüss-paprika
- ½ dl hakket persille
- friskkværnet peber
- 2 æg
- 1 dl mælk
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne og skær dem ud i tern ca. 1 gange 1 cm, og kog dem til de er næsten møre
- Lad dem afkøle lidt, for så går de ikke så nemt i stykker, når fyldet røres sammen
- Imens smuldres mel og smør/margarine. Salt og paprika tilsættes og til sidst koldt vand, så dejen er samlet
- Smør en springform (diameter på 20 – 25 cm)
- Dejen rulles ud og lægges i springformen, så dejen når godt op ad siderne på springformen.
- Tænd ovnen på 200 grader
- Peberfrugten skæres i tern
- Kartofler, peberfrugt, hytteost, paprika, persille, ost og peber røres sammen og fordeles i den dejbeklædte springform
- Æg og mælk piskes sammen og hældes over tærten
- Bages i ca. 30 min til den er gylden og gennembagt
- Serveres med salat og brød.