• Loading stock data...

Vestas aktie

Alt information vedrørende den populære Vestas aktie.  Vi har samlet alt relevant information du skal skal vide inden en eventuel aktieinvestering. Derudover guider vi dig igennem hele processen, når du vil købe aktier gratis uden kurtage. 

  • Om virksomheden
  • Vestas aktie – anbefaling og analyse
  • Køb af Vestas aktie 
Vestas aktie

Vestas aktiekurs

Køb Vestas aktier for 0 kr.

Om virksomheden

Vestas også kendt som Vestas Wind Systems er en dansk vindmølleproducent. Vestas blev grundlagt i 1945 og er i dag verdens største inden for produktionen af vindmøller. Allerede i 2010 havde Vestas opstillet mere end 41.000 vindmøller. Virksomheden har i dag over 20.000 medarbejdere i hele verden, med ca. 5.000 af dem i Danmark. 

Vestas aktie

Vestas aktie har man siden deres børsnotering i 1998 kunne købe på den Københavnske fondsbørs. Her er den en del af C25-indekset, som dækker over de 25 største virksomheder i Danmark. I dag er der ca. 150.000 der ejer Vestas aktier. Der findes godt og vel 1 milliard Vestas aktier, efter det gennemførte aktiesplit i 2021. 

Vestas er en udbyttebetalende aktie, altså hvert år udbetaler den en procentdel for hver aktie du ejer. De sidste 5 år har Vestas aktie haft en gennemsnitlige årlige udbytte betaling på ca. 1,5%, svarende til ca. 7-8 kr. pr. Vestas aktie.  

Vestas aktie anbefaling

Overordnet set har Vestas aktien været igennem en del svingture de sidste par år. Den har dog kommet sig oven på finanskrisen, og har de sidste år vist sig at holde en meget stabil og opadgående kurs. Dette er for alvor bekræftet over for investorerne, efter Vestas aktien de seneste år har set kæmpe stigninger i værdi. 

Helt konkret har vi på bare det sidste års tid, set en stigning på ca. 75% i Vestas aktiens værdi. Havde du omkring sidste år købt vestas aktier for 10.000 havde de i dag været ca. 17.000 kroner værd. Det bedste år for Vestas aktien var dog overraskende nok 2020, hvor Vestas steg med mere end 140%. De sidste 5 år er Vestas aktien steget med godt og vel 200%, hvilket tegner samme opadgående billede, især når man tager corona med i betragtningerne. 

Vestas er altså en aktie med stadig kæmpe vækstpotentiale for fremtiden. Der er nemlig ingen tvivl om at bæredygtig energi, kommer til at fylde mere og mere. Bæredygtige aktier heriblandt Vestas, ser ud til kun at bevæge sig en vej og det er op af. I takt med at traditionelle energikilder udfases, vil det uden tvivl sætte fokus mod aktier som Vestas. Det kan derfor være en rigtig god investering, at købe Vestas aktier i god tid, for vi er jo slet ikke i mål med den grønne omstilling. 

Derfor anbefaler vi helt klart, at hvis du tror på at bæredygtighed og fokus på miljøet vinder frem i fremtiden, at du køber Vestas aktier. For hvis den bæredygtige omstilling og dagsorden fortsætter, er der ingen tvivl om at vindenergi vil være en af de primære løsninger. 

Sådan køber du Vestas aktie

Du kan i dag købe aktier på få minutter, alt du skal bruge er en computer eller telefon. Du kan faktisk også købe aktier gratis, uden at betale kurtage for hvert køb, sådan gør du:

1. Platform

Der findes massere af investeringsplatforme derude, og det er langt fra alle der er lige gode. Den mest populære og den vi anbefaler til at købe Vestas aktier, er en kurtage fri platform. Det betyder at du kan købe aktier gratis, uden at betale en procentdel for hver aktiehandel du laver, som på andre platforme.  

256x256bb

2. Opret Profil

Efter du så har oprettet en profil på platformen, er du ikke langt fra at købe din første aktie. Du mangler sådan set kun at sætte penge ind på din investeringskonto. Du behøver dog ikke sætte kæmpe beløb ind, og kan nøjes med helt ned til 50 dollars . På mange andre platforme kræver det ofte mange tusind kroner at starte ud.

Udklipfffasfasfasf

3. Køb aktie

Efter du så har lave din første indbetaling på investeringsplatformen, skal du blot finde Vestas aktien, eller den aktie du vil købe. Platformen er utrolig let og brugervenlig at benytte sig af. Du søger på den aktie du vil købe, vælger investeringsbeløb og trykker køb/handl.

Køb Vestas aktier for 0 kr.

Ofte Stillede spørgsmål (faq)

Du kan investere i Vestas aktier med 0% kommission, provision, kurtage eller andre skjulte gebyrer

Du kan investere helt ned til 50$ for at komme i gang med at investere i aktier

Alt om aktier