• Loading stock data...

Tesla aktie

Her får du alt information vedrørende Tesla aktien, så du kan danne dig et solidt overblik. Se aktuelle aktiekurs, analyse, anbefaling, købsguide og meget mere. 

  • Tesla aktiekurs
  • Om virksomheden
  • Tesla aktien – Overblik og Analyse
  • Køb af Tesla aktie
tesla aktie

Tesla aktiekurs

Køb Tesla aktier for 0 kr.

Om virksomheden

Tesla også kendt som Tesla Motors, er en amerikansk elbilproducent. Virksomheden blev grundlagt i 2003 og senere overtaget af den velkendte erhvervsmand Elon Musk. I 2008 kom virksomheden på markedet, med verdens første elsportsvogn nemlig Roadsteren. Siden da er det gået utrolig stærkt, og de har i dag 50.000 medarbejdere fordelt overalt i verden. Elon Musk har siden 2008 været CEO for selskabet, der i dag er værd et 3 cifret milliard beløb. Derudover har virksomheden verdens bedst sælgende plug in bil (Model 3), som i slutningen af 2020 rundede 800.000 leverede biler.

Tesla aktien - Overblik og Analyse

I 2010 kom Tesla aktien på børsen, efter børsnoteringen på den Amerikanske fondsbørs i New York. Der blev i alt udstedt 13 millioner aktier til en pris på 17$ pr. aktie. Siden da er det gået utrolig stærkt for aktien, der er steget med mere end 17.000% i værdi. Havde du ved børsnoteringen investeret i Tesla aktier for 10.000 kr. var de i dag næsten 2 millioner kroner værd. De er dermed en af verdens hurtigst voksende selskaber i historien. 

Tesla er en aktie, der er en del af NASDAQ-100 indekset, som dækker over de 100 største aktier på den amerikanske fondsbørs NASDAQ. Tesla er ikke en udbyttebetalende aktie, de har nemlig i stedet valgt at fokusere alt overskud, mod geninvesteringer for at øge væksten. 

Tesla aktien er altså en af de hurtigst voksende aktier, der nemlig er eksploderet fuldstændig. På bare det sidste års tid, er aktien steget med mere end 100% i værdi. Den konstante vækst har stået på i mange år nu, de seneste 5 år er Tesla aktien nemlig steget med ca. 1.400% i værdi. Havde du for ca. 5 år siden investeret i Tesla aktie for 10.000 kr. var de i dag mere end 150.000 kr. værd. Det har altså ikke været en ringe aktie at investere i.    

Analyse

Det er dog heller ikke gået ubemærket hen. Du hører nemlig tit fra folk at det er for sent, eller at Tesla aktien er overpriced. Faktum er, at ja Tesla sælger færre biler end de store bilgiganter, samtidig med at aktien har en højere værdi. Men det er der sådan set ikke noget nyt i. Det var det helt samme vi hørte for 5 år siden om Tesla aktien, og hvor oversolgt den var. Endda helt tilbage ved børsnoteringen, mente mange at den var overvurderet, en aktie der siden er steget med 17.000%. Pointen er bare, at ingen ved hvornår en aktie er oversolgt, og du i stedet skal fokusere på dine egne forestillinger om fremtiden. For Tesla er en investering i fremtiden, en investering i en mere bæredygtig og innovativ verden. Der er nemlig stadig et kæmpe potentiale foran, og det er uden tvivl kun begyndelsen for branchen. Du behøver derfor ikke udelukke Tesla aktien, som en god investering på forhånd.  

Køb af Tesla aktie

Hvis du overvejer at komme i gang med at investere, eller bare vil se hvordan du investere i aktier uden kurtage, så læs med her. Det har nemlig aldrig været nemmere at købe aktier end det er i dag, og du kan endda gøre det gratis. VI har lavet en simpel guide, der hurtigt viser hvordan du investerer i Tesla aktie, trin for trin.

1. Platform

Først skal du finde den platform, du vil investere i aktier fra. Der er mange muligheder derude, men ikke alle er lige gode. Den vi anbefaler har over 20 millioner brugere, og du kan nemlig handle Tesla aktier uden at betale kurtage. På mange platforme skal du nemlig betale, hver gang du køber eller sælger en aktie. Det slipper du for her, så du kan få mest ud af dine investeringer.

256x256bb

2. Opret Profil

Når du har fundet platformen, mangler du bare at oprette en profil. Det tager heldigvis kun få sekunder, og kan gøres igennem en google konto. Når du så har oprettet en profil på platformen, skal du lave din startindskud, for at komme igang. Du kan begynde at investere med et indskud på 200 dollars. Ved mange investeringsplatforme kan det hurtigt koste mange tusind kroner, at starte ud.

Udklipfffasfasfasf

3. Køb Tesla aktie

Efter du har lavet dit startindskud på platformen, mangler du kun at finde Tesla aktien, eller den aktie du vil investere i. Det er en let og brugervenlig platform, som kan forstås af enhver. Du søger blot efter den aktie du vil investere i, trykker på trade/handel, og vælger dit ønskede investeringsbeløb  Du har nu investeret i aktier, og du kan sælge dem igen med det samme.

Køb aktier for 0 kr.

Ofte Stillede spørgsmål (faq)

Du kan investere i Tesla aktier med 0% kommission, provision, kurtage eller andre skjulte gebyrer

Du kan investere helt ned til 50$ for at komme i gang med at investere i aktier

Alt om aktier