• Loading stock data...

Shell aktie

Se alt relevant information vedrørende Shell aktien og dan dig et overordnet overblik. Se alt aktuel info som aktiekurs, analyse, anbefaling, købsguide og meget mere…

  • Aktiekurs
  • Kort om virksomheden
  • Shell aktie 
  • Aktie analyse og anbefaling
  • Sådan køber du Shell aktier
shell aktie

Shell aktiekurs

Køb Shell aktier uden kommission

Kort om virksomheden

Shell også kendt som Royal Dutch Shell er et multinationalt energiselskab indenfor olie og gas. Virksomheden er i dag verdens sjette største selskab målt på omsætning, med en omsætning i 2020 på mere end 180 milliarder dollars. Shell har i dag hovedsæde i Holland med mere end 80.000 ansatte på verdensplan, og opererer i over 140 lande. 

Shell aktie

I 1981 kom Shell aktien for første gang på børsen i London. I dag er den dobbelt noteret på både den engelske fondsbørs LSE og Euronext. 

Der findes i dag i alt ca. 2 milliarder udstedte Shell aktier på verdensplan, til en samlet markedsværdi på ca. 150 milliarder euro. Virksomhedens hovedaktionær er i dag  investeringsselskabet Fidelity Investments. 

Shell er derudover en udbytteaktie, der 4 gange om året udbetaler udbytte til aktionærer. De seneste 5 år har aktien gennemsnitligt udbetalt ca. 6,5% i udbytte om året. Det er med en gennemsnitlig payout ratio på 90% af selskabets overskud, der går til udbetalinger af udbytte. 

Shell aktien har de seneste år gennemsnitligt haft en p/e værdi på ca. 10 EUR, hvilket er det beløb man skal investere for at få 1 EUR fra virksomheden udbetalt årligt.  

Aktie analyse og anbefaling

De seneste mange år har Shell aktien ligget i et stabilt leje med en kurs på mellem 20-25 euro. Som de fleste andre aktier på aktiemarkedet, så kursen et gevaldigt dyk i starten af 2020 i takt med corona. Dette dyk har aktien stadig ikke kommet sig fuldt over, men den har vist sig tydeligt at være på vej op igen mod tidligere kurser. 

Derfor anses aktien af mange investorer og institutter, som et klart køb. Ifølge marketbeat har Shell aktien ratet som “consensus buy”, og der forventes kursstigninger i fremtiden. 

Det er derfor også vores overbevisning og anbefaling, at du helt klar skal tage aktien med i dine investeringsovervejelser. Dette er en aktie til dig, der er mere fokuseret omkring et højt udbytte, end udelukkende kursstigninger. Aktien er med sit høje gennemsnitlige udbytte på 6,5% om året, en af de øverste på vores liste over udbytteaktier.   

Sådan køber du Shell aktier

Hvis du gerne vil investere i Shell eller en anden aktie, så er det faktisk langt nemmere end du tror. Du kan faktisk investere helt uden at betale kommission, kurtage, provision eller andre skjulte gebyrer. Det tager ganske få minutter, og vi har lavet en guide, der trin for trin viser dig præcis hvordan du gør.

1. Investeringsplatform

Først skal du vælge den platform du vil investere fra, der er mange muligheder, men hvis du vil investere uden kommission, kan du gøre det på vores anbefalede platform. Her kan du nemlig få mere ud af dine investeringer, da du både  kan købe og sælge aktier, helt uden kommission, sammen med 20 millioner andre brugere.

256x256bb

2. Opret Profil

Når du så er kommet ind på platformen du vil investere fra, skal du oprette en konto. Det tager få minutter, og kan gøres gennem en facebook eller google konto. Når din konto er bekræftet, kan du sætte penge ind på din investeringskonto. Du kan komme i gang med at investere med en indbetaling på 50 dollars.

Udklipfffasfasfasf

3. Køb Shell aktier

Efter du har oprettet en konto og sat penge ind, mangler du kun at finde “Shell b” eller den aktie du vil investere i. Søg efter den ønskede aktie, tryk på trade, og vælg det beløb du vil investere for. Du har nu investeret i aktien, som du kan sælge igen med det samme, helt uden kommission eller andre skjulte gebyrer.

Køb Shell aktier for 0 kr.

Ofte Stillede spørgsmål (faq)

Du kan investere i Shell aktier med 0% kommission, provision, kurtage eller andre skjulte gebyrer

Du kan investere helt ned til 50$ for at komme i gang med at investere i aktier

Alt om aktier