• Loading stock data...

Ørsted aktie

Dan dig et overblik, og få alt information vedrørende Ørsted aktien. Se aktuelle analyse, anbefaling, aktiekurs samt hvordan du køber aktier gratis uden kurtage step by step. 

  • Aktiekurs
  • Kort om Virksomheden
  • Ørsted aktie
  • Køb af Ørsted aktie (step by step)

Ørsted aktiekurs

Køb Ørsted aktier for 0 kr.

Kort om virksomheden

Ørsted der også tidligere er kendt som Dong Energy, er danmarks største energiselskab. Derudover er de en af Nordeuropas største energikoncerner med hovedsæde i Danmark. Virksomhedens primære fokus er på produktion, distribution, fremskaffelse og handle med energi. Selskabet blev dannet efter en fusion í 2006, men har rødder der går helt tilbage til 1972 ved grundlæggelsen af Dansk Naturgas A/S. I dag omsætter virksomheden for et 2 cifret milliardbeløb med Mads Nipper i spidsen. I dag er den danske stat hovedaktionær i virksomheden. 

Ørsted aktie - Anbefaling og Analyse

I 2016 gik Ørsted under navnet Dong på børsen. Dette skete til en udbudspris på ca. 230 kr. pr. Ørsted aktie. En aktie der i dag er godt og vel 1000 kr. værd – en stigning på over 700% 

Havde du i 2016 købt Ørsted aktier for 10.000 kr., var de i dag altså mere end 40.000 kr. værd. Det svarer til et afkast på ca. 300% i løbet af de seneste 5 år. Ørsted er altså en af de hurtigst voksende aktier inden for energisektoren. En sektor der ser ud til at være i konstant vækst, i takt med efterspørgslen for energi kun kommer til at stige. 

Ørsted er derudover en aktie der hvert år udbetaler udbytte. Siden børsnoteringen i 2016 har aktien udbetalt ca. 1,5% i udbytte om året. Hvilket gør den rigtig interessant for investorerne med interesse for passiv indkomst. Her kan du se Ørsted aktiens udbytter i procent siden børsnoteringen:

2021: 1,26%

2020: 0,88%

2019: 1,55%

2018: 1,95%

2017: 1,67%

Det er derfor også en populær aktie blandt investorer, der både ser den som stabil og vækstende. Den nok største grund til stabiliteten udover sektoren, er den danske stat. For den danske stat ejer nemlig hovedparten af Ørsted aktierne med ca. 50,01%. Dette giver både stabilitet i aktien fordi, den danske stat ikke pludselig går ud og sælger sine aktier. Men det kan også betyde en kæmpe sikkerhed for Ørsted aktien, hvis virksomheden nu skulle komme i problemer ude i fremtiden. For så vil den danske stat med stor sandsynlighed stå klar til at gribe ind. Af den grund anses aktien som en sikker investering med gode muligheder for afkast både i form af kursstigninger men også i udbytte. 

Derfor er det også vores overbevisning og anbefaling at Ørsted aktien er en stabil og sikker aktie. Den er til dig der vil have en aktie med stor sikkerhed og et stabilt afkast i længden, der hvert år udbetaler passiv indkomst i form af udbytte.

køb af Ørsted aktie

Det tager i dag kun få minutter at investere i Ørsted aktier. Alt det kræver er en computer eller telefon, og en vilje til at tjene penge. Vi har lavet en nem og simpel guide, der guider dig igennem hele processen step by step. 

1. Platform

Først skal du finde den investeringsplatform du vil købe aktier fra. Her anbefaler vi at du bruger en kurtage fri platform, så du slipper for at betale for hver aktiehandel du laver. Vi anbefaler den nok mest populære platform derude med over 20 millioner brugere.  

256x256bb

2. Opret Profil

Det tager kun få minutter at oprette en profil på investeringsplatformen, og du kan endda gøre det gennem din facebook eller google konto på få sekunder. Efter du har oprette en profil på platformen, mangler du at lave din første indbetaling. Du behøver ikke at starte med mere end 50 dollars, for at komme i gang med investere i aktier på platformen.

Udklipfffasfasfasf

3. Køb aktie

Efter du har lavet din første indbetaling, mangler du kun at finde Ørsted aktien, eller hvilken som helst aktie du vil købe. Platformen er simpel og let at benytte sig af, og kan benyttes af enhver. Du søger efter den aktie du vil investere i, trykker på handel, og vælger investeringsbeløb. Mere skal der ikke til for at investere.

Køb aktier for 0 kr.

Ofte Stillede spørgsmål (faq)

Du kan investere i Ørsted aktier med 0% kommission, provision, kurtage eller andre skjulte gebyrer

Du kan investere helt ned til 50$ for at komme i gang med at investere i aktier

Alt om aktier