• Loading stock data...

Novozymes aktie

Få alt den information du skal bruge inden en eventuel investering. Lær hvordan du kan købe Novozymes aktier helt gratis uden kurtage på blot få minutter. 

  • Kort om virksomheden
  • Novozymes aktie
  • Sådan køber du novozymes aktier
  • Historisk
Novozymes aktie virksomhed

Novozymes aktiekurs

Køb Novozymes aktier for 0 kr.

Kort om virksomheden

Novozymes er en dansk biotek virksomhed, der specialisere sig indenfor forskning, udvikling og handel med bio produkter. Virksomheden beskæftiger i dag mere end 6.000 mennesker i mere end 30 forskellige lande. Novozymes forretning er inddelt i 3 forskellige hovedområder nemlig; fremstilling af enzymer, mikroorganismer og biofarmaceutiske ingredienser. Virksomhedens omsætning kommer hovedsagligt fra enzym fremstilling, der står for ca. 95% af virksomhedens omsætning. Novozymes opstod i år 2000 efter en opsplitning og har i dag sit hovedkontor i Bagsværd.    

Novozymes aktie

Det har været muligt at købe Novozymes aktier siden deres børsnotering i år 2000 på Københavns fondsbørs. Novozymes består af to typer aktier Novozymes A og Novozymes B. Forskellen mellem A og B aktierne, er antallet af stemmer til generalforsamlinger. Her vægter en  a aktie for 100 stemmer mens en b aktie kun vægter for 10 stemmer. Derfor anbefaler vi at købe Novozymes b aktier, da de er langt nemmere at handle med. Derudover er de også bedst ud fra et profit aspekt, da de er en del nemmere at sælge. Der findes i alt ca. 280 millioner Novozymes aktier, hvor Novo Holdings ejer ca. 25% af den samlede aktieværdi.    . 

Novozymes er en stabil og sikker aktie, som er et populært og sikkert valgt blandt investorer. Selvom den de seneste år ikke er den hurtigst voksende aktie i Danmark, har den haft en stabil aktiekurs der kun er gået en vej, og det er op. Helt konkret er en Novozymes aktie steget med mere end 1000% siden sin børsnotering i 2000. Det betyder altså, havde du investeret 10.000 kr. i Novozymes aktier, havde den i dag været over 100.000 kr. værd. Kigger vi i nyere tid, er aktien det sidste år steget med ca. 20%. Det er altså en aktie som har givet et stabilt afkast lige siden sin børsnotering. 

Novozymes er en udbyttebetalende aktie, det vil sige at hvert år udbetaler den et mindre udbytte af din samlede aktieværdi. Helt konkret har den de sidste par år udbetalt ca. 1,5% af din aktieværdi i udbytte. 

Alt i alt må det siges at Novozymes er en aktie med et stabilt og sikkert afkast, både i form af kursstigning og udbytte. En investering i denne aktie er et stabilt valg til en eksponeret  portefølje indenfor dansk biotek. Oven i købet har Novozymes valgt at tilbagekøbe aktier de næste par år, hvilket med stor sandsynlighed ved få aktien til at stige yderligere i værdi.

Sådan køber du Novozymes aktier

Det kan være en utrolig god forretning at investere i aktier, og det har aldrig været nemmere. Jo hurtigere du kommer ind på aktiemarkedet, jo større chance er der for at du tjener penge. Aktiemarkedet er nemlig steget i gennemsnit ca. 7% hvert år de seneste 50 år. Lader du derimod dine penge stå i banken, endda uden en negativ rente, vil dine penge hvert år blive ca. 2% mindre værd grundet inflation. Derfor synes vi det er en no-brainer at investere i aktier, når det endda kan gøres på få minutter helt gratis uden de store pengesummer, sådan køber du aktier:

1. Platform

Der findes utallige investeringsplatforme derude, og det er langt fra alle der er lige gode. Den investeringsplatform som vi anbefaler til at købe aktier, er en kurtage fri platform tilgængelig i Danmark. Det betyder at du kan handle kurtage frit med aktier, hvor du på andre platforme ofte vil skulle betale et mindre beløb for hver eneste handel. 

256x256bb

2. Opret Profil

Når du så har oprettet en profil på investeringsplatformen, er du kun få skridt fra at købe din første aktie. Du mangler sådan set bare at sætte penge ind på din investeringskonto. Heldigvis for dig behøver du ikke at være millionær, for at investere på denne platform kan du faktisk starte med så lidt som 50 dollars, på andre investeringsplatforme vil det ofte kræve mange tusind kroner at starte ud.

Udklipfffasfasfasf

3. Køb Novozymes aktier

Nu mangler du sådan set blot at finde den aktie du vil investere i. Investeringsplatformen er utrolig brugervenlig, og den er ikke til at tage fejl af. Du søger blot på den aktie du vil investerer i, og trykker køb. Du ejer nu din første aktie. 

Køb Novozymes aktier for 0 kr.

Virksomhedens historie

Novozymes blev grundlagt i år 2000 efter opsplitningen af Novo Nordisk. Virksomhedens historie går dog mange år tilbage helt til starten af novo historien i 1922. Det var nemlig her, hvor August Krogh og Hagedorn indgik en aftale om udviklingen og produktionen af farmaceutik. Det blev starten på det der senere skulle danne grundlaget for årelange rivaliseringer i novo familien.

Først i år 1989 blev de to fusioneret til en samlet fond, nemlig Novo Nordisk Fonden. I år 2000 valgte Novo Nordisk fonden dog at splitte selskabet op i to. Et af selskaberne skulle fokusere på lægemidler, det var Novo Nordisk, mens det andet selskab skulle fokusere på enzymer, det var Novozymes. Det var muligt at købe aktier i de to separate selskaber umiddelbart lige efter deres opsplittelse.

Det samarbejde mellem August og Hagedorn for godt 100 år siden, har i dag udviklet sig til noget af et erhvervseventyr. Det der var fuldstændig utænkeligt for 100 år siden er i dag gjort muligt takket være dette samarbejde. Novozymes og Novo Nordisk har nået forskningsmæssige længder som ingen turde drømme omme ved begyndelsen, og deres rejse fortsætter forhåbentligt mange år endnu. 

Ofte Stillede spørgsmål (faq)

Du kan investere i Novozymes aktier med 0% kommission, provision, kurtage eller andre skjulte gebyrer

Du kan investere helt ned til 50$ for at komme i gang med at investere i aktier