• Loading stock data...

Novo Nordisk aktie

I denne artikel får du et overblik over Novo Nordisk aktien. Du kan se alt aktuel information vedrørende aktien, som anbefalinger, analyse, aktiekurs og guide til at købe Novo Nordisk aktier gratis. 

  • Novo Nordisk Aktiekurs
  • Kort om virksomheden
  • Novo Nordisk aktien
  • Novo Nordisk aktie anbefalinger
  • Køb af Novo aktie
novo n aktie

Novo Nordisk aktiekurs

Køb Novo Nordisk aktier for 0 kr.

Om virksomheden

Novo Nordisk er Danmarks største producent af medicinalprodukter. Virksomheden specialiserer sig især med fremstillingen af insuliner, blødermedicin og kønshormoner. Derudover er selskabet Danmarks største virksomhed med næsten dobbelt så høj markedsværdi som Mærsk. De har i dag mere end 40.000 medarbejdere fordelt på over 75 lande i hele verden.

Novo Nordisk aktien

Det har siden Novo fondens splittelse i år 2000 været muligt at købe aktier i Novo Nordisk. I dag ejes ca. 25% af A aktierne i Novo Nordisk af Novo fonden. Aktien er børsnoteret på den københavnske fondsbørs, og er blandt andet en del af c25-indekset, som dækker over de 25 største virksomheder i Danmark.  Der findes i alt ca. 1,7 milliarder Novo Nordisk aktier.  

Der findes både en Novo Nordisk a og b aktie. Forskellen mellem de to er såmænd bare stemmerettighederne ved generalforsamlinger, hvor a tæller 10 gange mere end en b aktie. Derfor anbefaler vi helt klart at du holder dig til b aktien, da den er langt nemmere at handle med.

Novo Nordisk er en udbyttebetalende aktie, der hvert år udbetaler udbytte. De seneste 5 år har aktien udbetalt ca. 2,5% om året i udbytte. Her kan du se Novo Nordisk aktiens udbytte de seneste 5 år:

2021: 1,71%

2020: 1,98%

2019: 2,35%

2018:2,44% 

2017: 2,54¤

Novo Nordisk aktie anbefalinger

Det kommer nok ikke som en overraskelse at Novo Nordisk er en meget populær aktie. Det skyldes blandt andet dens stabile vækst og høje udbytter. Tager vi et kig på de konkrete tal, må det siges at have været en god og stabil investering de seneste år. Helt tilbage siden børsnoteringen er Novo Nordisk en aktie, der er steget med mere end 2500%. Det vil altså sige, at havde du investeret 10.000 kr. ved børsnoteringen i år 2000, var de i dag mere end 250.000 kr. værd.  De seneste år har vi set de samme stabile stigninger, med en vækst på ca. 25% det seneste års tid efter corona, og 45% for de seneste 5 år.  

Novo Nordisk er derfor også en af vores anbefalinger af aktier i de kommende år. Det ser nemlig ikke ud som om væksten stopper, og der vil kun komme mere efterspørgsel efter branchen i fremtiden. Så derfor kan Novo Nordisk aktien være en rigtig god investering, til dig der ønsker et stabilt afkast uden kæmpe kurssvingninger samt en passiv indkomst.

Hvordan køber man Novo Nordisk aktie?

Det er blevet utrolig nemt at investere i aktier. Alt det i dag kræver er en telefon eller en computer, og en vilje til at tjene penge. Du kan gøre det på få minutter, og du kan endda gøre det gratis uden at betale kurtage. Du kan se vores simple guide, der på 3 trin guider dig igennem hele processen.

1. Platform

Det første du skal gøre, er at finde en investeringsplatform til at investere i aktier fra. Det er ikke alle der er lige gode, og ofte skal du betale kurtage for hver handel du laver. Den platform vi anbefaler og den nok mest populære aktie platform derude, slipper du for det. Det er nemlig ingen kurtage, så du slipper for at betale en procentdel for hver handel du laver, så du kan maksimere din profit.

256x256bb

2. Opret Profil

Du skal så oprette en profil på platformen, hvilket kan gøres på ganske få minutter. Du kan gøre det igennem din google eller facebook konto på få klik. Efter du har oprettet en profil på platformen, mangler du at lave din første indbetaling. Du behøver ikke at starte med store beløb, du kan faktisk starte med 50 dollars for at komme i gang med at investere i aktier. 

Udklipfffasfasfasf

3. Køb Novo Nordisk aktie

Du mangler nu kun at finde Novo Nordisk aktien, eller den aktie du vil investere i. Det er nemt at finde rundt på platformen og kan forstås med det samme. Søg efter den aktie du vil købe, tryk på handl/trade, vælg dit ønskede investeringsbeløb, og tryk på køb. Du har nu lavet din første investering på platformen, og du kan sælge den igen når som helst. Men husk “time in the market, beats timing the market”.  

Køb aktier for 0 kr.

Ofte Stillede spørgsmål (faq)

Du kan investere i Novo Nordisk aktier med 0% kommission, provision, kurtage eller andre skjulte gebyrer

Du kan investere helt ned til 50$ for at komme i gang med at investere i aktier

Alt om aktier