• Loading stock data...

Nordea aktie

Få alt relevant information, og dan dig et samlet overblik over Nordea Aktien. 

  • Nordea Aktiekurs
  • Nordea Aktien
  • Om virksomheden
  • Guide til køb af Nordea aktie

Nordea aktiekurs (eur)

Køb Nordea aktier for 0 kr.

Nordea aktien

Nordea Bank aktien er børsnoteret på den københavnske, svenske og finske fondsbørs. Her har det siden 1998, været muligt at købe Nordea aktier. Nordea aktien er blandt de største virksomheder på fondsbørserne, og der findes i alt over 4 milliarder aktier. 

Nordea er en udbyttebetalende aktie, der en gang om året udbetaler udbytte. De seneste 4 år har aktien udbetalt ca. 5% i udbytte om året. Et højt udbytte især taget corona situationen i betragtning, der satte udbyttebetalingerne på pause. Der forventes et udbytte på ca. 7,5% for 2022. 

Nordea udbytte:

2022: 7,56% (forventet)  

2021: 0,83%

2020: 0%

2019: 9,53%

2018: 9,35% 

Det seneste år er aktien steget med ca. 40% i værdi, hvilket bringer den samlede værdi af Nordea aktierne op på 300 milliarder kroner, for slutningen af 2021. De seneste 5 år er aktien steget med ca. 30% i værdi, og aktien er begyndt at bevæge sig stabilt op af igen.      

Alt i alt er Nordea en aktie, med et stabilt afkast, og et højt udbytte. Det ser lovende ud for aktiens fremtid, hvis kurs ser ud til at bevæge sig op af. Dette bekræftes især af deres udmelding om forventet udbytte for 2022, hvor overskuddet er steget markant. Det kan derfor helt klar anbefales, at tage aktien med i dine overvejelser, når du vil investere ud fra et ønske om afkast og stabilitet.     

Om virksomheden

Virksomheden blev grundlagt i 1998 efter fusionen af forskellige banker, men har rødder der går helt tilbage til starten af 1800-tallet. De har i dag mere end 30.000 ansatte, med ca. 9.000 af dem i Danmark. Selskabet omsætter i dag for et 2-cifret milliardbeløb, og har hovedsæde i Helsinki. 

Køb af Nordea aktie

Overvejer du, at investere i Nordea aktier, eller hvilken som helst anden aktie? Så kan du se hvordan du gør her. Det har nemlig aldrig været nemmere at investere i aktier, og alt du skal bruge er en computer eller en telefon. Du kan se vores guide, der trin for trin viser hvordan du køber aktier kurtage frit.

1. Investeringsplatform

Det allerførste du skal gøre, er at finde den platform du vil investere fra. Der er mange muligheder, og der er en del ting du skal være opmærksom på. Den vi anbefaler, har mere end 20 millioner brugere, og du kan investere i aktier helt uden at betale kurtage. Det er nemlig vigtigt, at du får mest muligt ud af dine investeringer, for det er nemlig gratis at både sælge og købe aktier. 

256x256bb

2. Opret Profil

Efter du har fundet den platform, du vil investere i Nordea eller andre aktier fra, mangler du at oprette en profil. På den platform vi anbefaler, kan du oprette en profil på få minutter gennem fx en google konto. Derefter mangler du at lave dit startindskud, for at komme igang. Du kan komme i gang, efter et startindskud på ca. 50 dollars.

Udklipfffasfasfasf

3. Køb Nordea aktie

Når du så har lavet din første indbetaling mangler du kun at finde Nordea aktien eller den aktie du vil investere i. Det er nemt at finde rundt på platformen, du søger blot efter den aktie du vil investere i, og trykker på trade/handl. Derefter vælger du et investeringsbeløb. Du har nu lavet en investering, og du kan sælge aktien igen når som helst, uden at betale kurtage.  

Køb aktier for 0 kr.

Ofte Stillede spørgsmål (faq)

Du kan investere i Nordea aktier med 0% kommission, provision, kurtage eller andre skjulte gebyrer

Du kan investere helt ned til 50$ for at komme i gang med at investere i aktier

Alt om aktier