• Loading stock data...

Mærsk aktie

I denne artikel gennemgår vi virksomheden bag Mærsk aktien. Vi kommer med alt den viden du skal bruge, inden du investere, og så viser vi dig step by step, hvordan du køber Mærsk aktier helt gratis uden kurtage. 

  • Kort om virksomheden
  • Mærsk aktier
  • Sådan køber du mærsk aktier
  • Virksomhedens historie
Mærsk aktie skib

Mærsk aktiekurs

Køb Mærsk aktier for 0 kr.

Kort om virksomheden

A.P Møller Mærsk er Danmarks størst omsættende virksomhed, og er verdens største selskab indenfor container transport. De har i dag aktiviteter i mere end 130 lande hele verden over, og har mere end 75.000 ansatte. Virksomheden blev stiftet i Svendborg i 1904, det var dog først muligt at købe aktier, da mærsk blev børsnoteret i 1981. Mærsk omsætter i dag for et 3 cifret milliard beløb, og er blandt verdens største virksomheder. A.P Møller Mærsk koncernen omfatter i dag mere end 1000 selskaber fordelt på alverdens forretningsområder.

Mærsk aktien

Mærsk aktien er i dag en populær aktie, der anses som en aktie med stadig stort vækstpotentiale. Faktisk er mærsk aktien steget med mere end 130% på blot et års tid. Det gør den til en meget profitabel aktie, der er i stor fremgang. Helt konkret betyder det at hvis du for et år siden, havde investeret 100.000 kr. i  Mærsk, var de i dag godt og vel 230.000 kr. værd. Det vil altså sige at mærsk aktien er blandt de danske aktier der er steget mest under og efter corona. 

I dag er der ca. 10 millioner aktier i mærsk, der er optaget til handel. Mærsk aktien er inddelt i to forskellige klasser, en a og b aktie. Forskellen mellem de to typer mærsk aktier, er egentlig bare stemmeretten til generalforsamlinger. Derfor er det mest normalt, og også det vi anbefaler,  at købe b aktien ud fra et profit aspekt. Derudover er det en aktie der er langt nemmere at handle med, og det kan nemlig gøres helt gratis, som du kan læse mere om nedenfor. 

Selvom ingen kender fremtiden, må det siges at Mærsk er en stabil aktie, der kun ser ud til at ville stige. Det er derfor et stabilt valg til en sikker og eksponeret portefølje, til dig der ville have et langsigtet afkast. Mærsk aktien udbetaler derudover, også et årligt udbytte på ca. 2% af aktieværdien. Dette gør den især interessant for investorerne, der er interesseret i en passiv indkomst. 

Sådan køber du Mærsk aktier

1. Platform

Der findes utallige investeringsplatforme derude, og det er langt fra alle der er lige gode. Den investeringsplatform som vi anbefaler til at købe Mærsk aktier, er den eneste kurtage fri platform tilgængelig i Danmark. Det betyder at du kan handle kurtage frit med aktier, hvor du på andre platforme ofte vil skulle betale et mindre beløb for hver eneste handel. 

256x256bb

2. Opret Profil

Når du så har oprettet en profil på investeringsplatformen, er du kun få skridt fra din første aktiehandel. Du mangler sådan set bare at sætte penge ind på din investeringskonto. Heldigvis for dig behøver du ikke at være millionær, for at investere på denne platform. Du kan faktisk starte med så lidt som 50 dollars, på andre investeringsplatforme vil det kræve mange tusind kroner.

Udklipfffasfasfasf

3. Køb Mærsk aktier

Nu mangler du sådan set blot at finde den aktie du vil investere i. Investeringsplatformen er utrolig brugervenlig, og den er ikke til at tage fejl af. Du søger blot på den aktie du vil investerer i, og trykker køb. Du ejer nu din første aktie. 

Køb Mærsk aktier for 0 kr.

Virksomhedens historie

I år 1904 blev Mærsk stiftet af Arnold Peter Møller og hans far med firmanavnet A/S Dampskibsselskabet Svendborg. Det var starten på et selskab, der skulle blive verdens største indenfor container transport. I 1918 kom der for alvor fart på, i takt med at de begyndte at bygge deres første skibsværft, ved navn Odense Steel Shipyard. Skibsværftet var i brug helt indtil 2012, hvor det sidste skib forlod værftet. Først i 1928 blev den første regelmæssige rute indført, der sejlede fra usa til asien på en månedlig basis. 

Med årene har Mærsk koncernen for alvor udviklet sig til en kæmpe spiller, der ikke blot er involveret i rederibranchen branchen, men i mange typer brancher. Allerede i 1964 grundlagde A.P Møller Mærsk den velkendte supermarkedskæde Dansk Supermarked sammen med Salling, der i dag ejer både Føtex og Netto. Derudover er virksomheden også indblandet i luftfartsselskaber, med grundlæggelsen af Maersk Air, og senere hen flyselskabet Star Air, der specialisere sig med fragt.

Alt i alt må det siges at der ligger en fantastisk og lang historie bag virksomheden, som du bliver en del af når du investere i Mærsk aktier.  Det må siges at være en virksomhed, der hele tiden søger mod nye vande, gennem innovative ideer og samarbejder, og noget tyder på vi slet ikke har set det sidste til Mærsk.

Ofte Stillede spørgsmål (faq)

Du kan investere i Mærsk aktier med 0% kommission, provision, kurtage eller andre skjulte gebyrer

Du kan investere helt ned til 50$ for at komme i gang med at investere i aktier