• Loading stock data...

Intel aktie

Her får du et samlet overblik over Intel aktien inden du investerer. Se alt relevant information som analyse, anbefaling, aktiekurs købsguide og meget mere…

  • Intel Aktiekurs
  • Kort om virksomheden
  • Intel aktie
  • Intel aktieanalyse og Anbefaling
  • Køb af Intel aktier
intel aktie logo

Intel aktiekurs

Køb aktier uden kommission

Kort om virksomheden

Intel er et amerikansk multinationalt teknologiselskab, der primært er kendt for deres mikroprocessorer. Intel havde i 2020 en omsætning på næsten 80 milliarder dollars, hvilket var en stigning på 8% fra året før. 

Virksomheden har i dag samarbejder, med nogle af de største selskaber i verden, som HP og Dell, men har indtil for nyligt også samarbejdet med Apple, der dog er begyndt at producere deres egne chipset i nyere modeller.

Intel aktie

Intel aktien er børsnoteret på den amerikanske fondsbørs NYSE – New York Stock Exchange under symbolerne INTC. 

Her kom aktien på børsen i år 1971, 3 år efter stiftelsen til en pris på ca. 23,5$ pr. Intel aktie. Det svarer i dag, til ca. 0,02$ pr. aktie efter diverse aktiesplit over årene.

Der findes i dag ca. 4 milliarder intel aktier til en samlet markedsværdi af 220 milliarder dollars. Til sammenligning har konkurrenten AMD en markedsværdi på 135 milliarder dollars. 

Intel er en udbytteaktie, der hvert kvartal udbetaler udbytte til investorer. De seneste 5 år havde Intel aktien et gennemsnitligt udbytte på ca. 2,51% om året. Det svarer til en gennemsnitlig payout ratio på ca. 35% af overskuddet.   

De seneste 10 år har Intel aktien haft et gennemsnitligt afkast på 13,69% om året. Samtidig har aktien de seneste 5 år, haft en gennemsnitlig p/e ratio på 14,37, hvilket er det beløb en investor skal investere, for at få 1$ igen fra investeringen om året.    

Intel Aktieanalyse og Anbefaling

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at Intel og andre aktier i teknologi og tech branchen, som Facebook, Google og Microsoft har set markante kursstigninger de seneste par år. 

Intel er en aktie, der har fået stor opmærksom, som en af verdens største producenter af computerkomponenter. Siden børsnoteringen er en Intel aktie steget med over 75.000% i værdi. 

Mange investorer og institutter har derfor i mange år nu, haft Intel aktien i sigte, med forventninger om kursstigninger for fremtiden.

Intel aktien får blandt andet en “Zacks rank” på #2, med stærke signaler om køb grundet blandt andet den lave p/e ratio på kun 12$. 

Det er derfor også vores overbevisning og anbefaling, at tage aktien med i dine investeringsovervejelser. 

Det er en aktie til dig, der vil investere i en utrolig lovende branche, med kæmpe potentiale i fremtiden. Derudover er det en sikker aktie, med et jævnt og stabilt udbytte hvert kvartal. 

Køb Intel aktier

Hvis du gerne vil lære at investere i Intel, eller hvilken som helst anden aktie, så er det faktisk utrolig nemt. Det tager kun få minutter at sætte op, og du kan faktisk investere helt uden at betale kommission eller kurtage. Vi har lavet en nem guide, der trin for trin viser hvordan du kommer igang med at investere helt uden kommission, provision, kurtage eller andre skjulte gebyrer.

1. Platform

Først skal du vælge investeringsplatform. Der er mange muligheder, men hvis du vil investere i aktier uden kommission, er der ikke mange muligheder i Danmark. Men den mest populære, og den vi også anbefaler, kan du dog både købe og sælge aktier helt uden kommission eller kurtage, så du får mere ud af dine investeringer.

256x256bb

2. Opret Profil

Når du så er kommet ind på platformen, mangler du at oprette en profil. Det er nemt og simpelt, og kan gøres på ganske få klik, gennem en facebook eller google konto. Derefter mangler du at sætte penge ind på din investeringskonto. Du behøver ikke mere end 50 dollars, for at komme i gang med at investere på platformen.

Udklipfffasfasfasf

3. Køb aktier

Efter du har oprettet en profil, og sat penge ind på platformen, er du kun få skridt fra din første investering. Det er nemt at finde rundt, du søger blot efter den aktie du vil investere i. Trykker på trade og vælger investeringsbeløb. Du har nu lavet din første investering, som du kan sælge igen når som helst uden kommission eller kurtage. 

Køb aktier for 0 kr.

Ofte Stillede spørgsmål (faq)

Du kan investere i Intel aktier med 0% kommission, provision, kurtage eller andre skjulte gebyrer

Du kan investere helt ned til 50$ for at komme i gang med at investere i aktier

Alt om aktier