• Loading stock data...

FLSmidth aktie

Få alt den information du skal bruge inden du køber FLSmidth aktier. Dan dig et overblik, se den aktuelle aktiekurs og læs vores anbefaling samt analyse af aktien. 

  • Kort om virksomheden
  • FLSmidth akite – Anbefaling og analyse
  • Køb af Flsmidth aktie
  • Virksomhedens historie
FLSmidth aktien

FLSmidth aktiekurs

Køb FLSmidth aktier for 0 kr.

Kort om virksomheden

FLSmidth er en dansk virksomhed i cement og mine branchen. Virksomhedens primære fokusområder er produktionen af maskiner til cementproduktion og minedrift. Med minedrift som hovedpart med ca. 59% af omsætningen. Virksomheden blev grundlagt tilbage i 1882 af Frederik smidth. FLSmidth omsætter i dag for et 2-cifret milliardbeløb og er blandt de 25 størst omsættende virksomheder i Danmark. Virksomheden har i dag over 10.000 ansatte, med den administrerende direktør Thomas Schultz i spidsen. 

FLSmidth aktie - Anbefaling og analyse

FLSmidth er børsnoteret på den københavnske fondsbørs NASDAQ omx. Her er virksomheden blandt andet med i det anerkendte c25-indeks, der dækker over de 25 største virksomheder i Danmark. Der findes i dag ca. 50 millioner børsnoterede FLSmidth aktier    

FLSmidth er en udbyttebetalende aktie, den udbetaler altså hvert år et beløb for hver aktie du ejer. Virksomheden har til mål at udbetale ca. 30-40% af overskuddet hvert år til investorer. De seneste år før corona har vi set en gennemsnitlig udbyttebetaling på ca. 8 kr. pr. aktie, med en samlet udbetaling på ca. 400 millioner kr til investorer. 

FLSmidth er en aktie der de seneste år har set en relativ nedadgående aktiekurs. Dette er dog slet ikke en dårlig ting for mulige investorer af FLSmidth aktier. Finanskrisen tog for alvor pusten ud af FLSmidth aktien massive fremgang og opadgående kurs. Siden da har vi set en række år med stor medgang efterfulgt af en mindre nedadgående korrektion. Siden 2017-18 har aktien set en mindre nedadgående tendens grundet en række negative historier, hvilket er forventeligt med dårlig omtale i medierne. 

Denne tendens har dog vendt sig i løbet af 2020, hvor vi har set en markant opadgående tendens lige siden. Den positive udvikling i FLSmidth aktien ser heller ikke ud til at vende lige foreløbigt, der ligner at have kurs mod de tidligere højder. Det er derfor også vores overbevisning og anbefaling, at købe FLSmidth aktier imens denne opadgående tendens er i gang. Hvis vi ender med at se lignende kurser som vi så for år tilbage, så kan det potentielt betyde mere end en fordobling i FLSmidth aktiens værdi.  

Køb af FLSmidth aktie

Det har aldrig været nemmere at købe aktier, end det er i dag. Vi har lavet en nem guide, der på 3 trin viser hvordan du køber FLSmidth aktier. 

1. Platform

Der findes mange forskellige investeringsplatforme på internettet, men det er langt fra alle der er lige gode. Den mest populære platform og den vi også anbefaler til køb af FLSmidth aktier har 20 millioner brugere, hvilket skyldes at man kan handle aktier gratis. Det betyder at du ikke behøver at betale kurtage for hver eneste handel du foretager dig, så du kan maksimere din profit.

256x256bb

2. Opret Profil

Når du så har oprettet en profil på platformen, er du næsten klar til at købe dine første aktier. Du mangler nu kun at lave din første indbetaling. Det behøver dog heldigvis ikke at være et kæmpe beløb, hvilket det ofte kan ende med at blive for at starte ud på andre investeringsplatforme. Du kan nøjes med at starte for omtrent 50 dollars på platformen.

Udklipfffasfasfasf

3. Køb aktie

Nu mangler du kun at finde FLSmidth aktien eller den aktie du vil købe. Platformen er nem og brugervenlig at benytte sig af. Du søger efter den aktie du vil købe, og trykker på handl/køb. Mere behøver du ikke for at købe aktier.

Køb aktier for 0 kr.

Virksomhedens historie

FLSmidth blev grundlagt i 1882 af Frederik Smidth der stiftede et teknisk ingeniør bureau. I 1887 udvidede virksomheden med et samarbejde mellem Poul Larsen og Alexander Foss. Det var dog først efter Smidths død, der for alvor kom fart i forretningen. Det skete efter FLSmidth opdagede at man kunne benytte jysk mosejord til produktionen af cement. Siden da har den lille ingeniør virksomhed vokset sig til en af de største i branchen. I dag er FLSmidth og dens aktie en del af de 25 største virksomheder i hele Danmark.  

Ofte Stillede spørgsmål (faq)

Du kan investere i FLSmidth aktier med 0% kommission, provision, kurtage eller andre skjulte gebyrer

Du kan investere helt ned til 50$ for at komme i gang med at investere i aktier

Alt om aktier