• Loading stock data...

Equinor aktie

Her får du et samlet overblik over Equinor aktien inden du investere. Du kan se alt fra analyse og anbefaling til aktiekurs og købsguide.

  • Aktiekurs
  • Kort om virksomheden
  • Equinor aktie 
  • Equinor aktie analyse og anbefaling
  • Sådan køber du Equinor aktier
equinor aktie logo

Equinor aktiekurs

Køb Equinor aktier uden kommission

Kort om virksomheden

Equinor tidligere kendt som Statoil, er et norsk multinationalt energiselskab, ejet af den norske stat. Virksomheden opererer i 36 forskellige lande, og har mere end 20.000 medarbejdere. Selskabet omsætter i dag for et 3-cifret milliard beløb, og er ifølge Forbes blandt de 500 største virksomheder i verden.  

Equinor aktie

Det har siden 2001 været muligt at købe Equinor aktier på den norske og amerikanske fondsbørs. Her kom den på børsen til en pris på 7,5$ pr Equinor aktie, med et samlet antal på over 3 milliarder aktier. Aktierne har i dag en samlet værdi(market cap) på over 60 milliarder dollars.   

De seneste 5 år har aktien haft en gennemsnitlig p/e værdi på ca. 15$, hvilket er det beløb en investor skal investere for at få 1$ tilbagebetalt om året.

Equinor udbytte

Equinor er en udbytteaktie, der 4 gange om året udbetaler udbytte til investorer. De seneste 5 år har aktien haft et gennemsnitligt årligt udbytte på ca. 4,7%, hvilket er markant over gennemsnittet.

Equinor aktie analyse og anbefaling

Siden aktien kom på børsen i år 2001, har der været en relativ stabil kurs med ensartede fald og stigninger. Dette skyldes blandt andet aktiens høje udbytter, som virksomheden prioritere frem for udelukkende at vækste i form af kursstigninger. Det er dog trods de høje og stabile udbytter, alligevel lykkedes aktien, at stige med næsten 200% i værdi. 

Det er derfor en populær aktie blandt investorer og institutter, der er interesseret i stabile og høje udbytter, med et gennemsnitligt årligt udbytte tæt på 5%. Ligesom andre olie og energiselskaber som Shell, Ørsted, og Nel aktien, har de været stærkt påvirket af corona situationen. De har dog alle formået at sætte gang i en opadgående tendens, som mange investorer stadig sigter efter. 

Det er derfor vores overbevisning og anbefaling, at Equinor aktien er til dig der er interesseret i en stabil og lav risiko aktie, med et højt og jævnt udbytte. Derudover er det en aktie med potentiale for vækst på både den korte og lange bane, da virksomheden især har fået større fokus mod bæredygtige energikilder. 

Sådan køber du Equinor aktier

Hvis du overvejer at investere i Equinor eller en anden aktie, men ikke er sikker på hvordan, så er det faktisk nemmere end du tror. Du kan i løbet af kort tid, oprette en konto og komme i gang med at investere helt uden kommission. Du kan se vores guide, der trin for trin viser dig hele processen, så du kan komme i gang med at investere.

1. Platform

Først skal du vælge den platform du vil investere fra, der er mange muligheder, men hvis du vil investere hurtigt, og uden kommission, kan du bruge vores anbefalede platform. Her kan du købe og sælge aktier helt fri for kommission eller andre skjulte gebyrer.

256x256bb

2. Opret Profil

Så mangler du bare, at oprette en profil på platformen. Det kan du fx gøre gennem en facebook konto. Herefter mangler du at lave din første indbetaling på platformen. Du kan komme i gang med at investere, med en indbetaling på så lidt som 50 dollars. 

Udklipfffasfasfasf

3. Køb Equinor aktier

Nu mangler du kun, at finde den aktie du vil investere i. Du søger blot efter aktien i toppen af siden, trykker på handel og vælger investeringsbeløb. Du har nu investeret i aktien, som du kan sælge igen når som helst, helt fri for kommission, kurtage eller provision.

Køb Equinor aktier for 0 kr.

Ofte Stillede spørgsmål (faq)

Du kan investere i Equinor aktier med 0% kommission, provision, kurtage eller andre skjulte gebyrer

Du kan investere helt ned til 50$ for at komme i gang med at investere i aktier

Alt om aktier