• Loading stock data...

Danske Bank aktie

Se alt relevant information, og dan dig et overblik over Danske Bank aktien. Se aktuelle anbefalinger,  aktiekurs, analyse, købsguide og meget mere. 

  • Danske Bank aktiekurs
  • Om virksomheden
  • Danske Bank aktien – Anbefalinger og Analyse
  • Køb af Danske Bank aktie (guide)
danske bank aktie

Danske Bank aktiekurs

Køb Danske Bank aktier - 0% Kommission

Om virksomheden

Danske Bank er Danmarks største bank, og opererer hovedsageligt i Danmark, Sverige Norge og Finland. Banken blev grundlagt tilbage i 1871, under navnet Landmandsbanken. De har i alt ca. 3,7 millioner kunder den dag i dag, med mere end 20.000 ansatte. Virksomheden har i dag hovedsæde i København, og omsætter for et 2-cifret milliardbeløb.

Danske Bank aktien

Danske Bank aktien er børsnoteret på den Københavnske NASDAQ fondsbørs. Her er den blandt andet en del af c25-indekset, som dækker over de største virksomheder i Danmark. Derudover er det den tredje mest omsatte aktie i Danmark.  Der findes i alt ca. 862 millioner Danske Bank aktier, som ejes af de i alt ca. 300.000 investorer. Sammensætningen af aktionærerne er hovedsageligt danske, med ca. 57%, efterfulgt af amerikanske investorer med 17%. A.P. Møller Holding er Danske Bank aktiens største aktionær, der ejer ca. 5% af aktierne. 

Danske Bank er en aktie, der hvert år udbetaler udbytte. I perioden fra 2015-2019 udbetalte aktien gennemsnitligt hvert år 5,42% i udbytte. De konkrete udbytte procenter for årene ser således ud:

2019: 7,9% – 8,5 kr. pr. aktie 

2018: 6,6%  – 8,5 kr. pr. aktie 

2017: 4,1% – 10 kr. pr. aktie      

2016: 4,2%  – 9 kr. pr. aktie 

2015: 4,3%  – 8 kr. pr. aktie

Aktie Anbefalinger og Analyse

Tager vi et kig på de konkrete afkast for Danske Bank aktien, kan vi tydeligt se et svingende billede. Når vi kigger på grafen for de sidste 20 år, er det tydeligt at bankens møgsager har haft store konsekvenser, for aktiens udvikling. Danske Bank er en aktie, der ligger meget lavt sammenlignet med for 20 år siden, faktisk endda en smule under kursen. Dette er dog ikke en dårlig ting for potentielle investorer. For hvis banken undgå flere møgsager, hvilket man skulle tro de har lært efter den kæmpe regning fra de sidste møgsager, kan det betyde stor vækst. Hvis Danske Bank aktien kommer op på de tidligere aktiekurser, hvilket alt tyder på, kan det betyde en stigning i aktiekursen på 2-3 gange den nuværende værdi. 

Derfor er det også vores overbevisning, at der er potentiale i aktien, og at det helt klart er en aktie, der er værd at tage med i dine overvejelser. Kort sagt: en aktie med højt udbytte og et stabilt afkast, så længe de ikke dummer sig igen, hvilket ville være fuldstændig ubegribeligt.

Hvis du vil igang med at investere, eller bare vi få mere ud af dine investeringer, så hjælper vi dig. Det tager nemlig kun få minutter at komme igang, og vi har endda lavet en guide, der trin for trin viser hvordan du investere i aktier uden kurtage. Du kan nemlig købe og sælge aktier helt gratis, uden at betale kurtage, som du skal på de fleste platforme.  

Køb Danske Bank aktie (guide)

Hvis du vil igang med at investere, eller bare vi få mere ud af dine investeringer, så hjælper vi dig. Det tager nemlig kun få minutter at komme igang, og vi har endda lavet en guide, der trin for trin viser hvordan du investere i aktier uden kurtage. Du kan nemlig købe og sælge aktier helt gratis, uden at betale kurtage, som du skal på de fleste platforme.  

1. Platform

Det første du skal gøre, er at finde den platform du vil investere i Danske Bank aktier fra. Der er mange muligheder derude, men du skal være opmærksom på skjulte gebyrer og kurtager når du vælger investeringsplatform. Den mest populære og den vi også anbefaler, med 20 millioner brugere, kan du nemlig handle aktier helt gratis, så du kan få mest muligt ud af dine investeringer.  

256x256bb

2. Opret Profil

Efter du har fundet den platform du vil investere fra, skal du oprette en konto. Det tager kun få minutter, og kan gøres med en google eller facebook konto. Derefter mangler du, at lave dit startindskud på platformen, du kan komme i gang med at investere, med et startindskud på 50 dollars. Noget der på andre platforme, hurtigt kan kræve tusindvis af kroner..

Udklipfffasfasfasf

3. Køb aktie

Nu mangler du kun at finde Danske Bank aktien, eller den aktie du vil investere i. Det er nemt, at finde rundt på platformen. Du søger blot efter den aktie du vil købe, trykker på trade/handel, og vælger dit ønskede investeringsbeløb. Du har nu investeret i aktier, og du kan til enhver tid sælge dem igen, helt gratis uden at betale kurtage. 

100% aktier
0% Kommission

Ofte Stillede spørgsmål (faq)

Du kan investere i Danske Bank aktier med 0% kommission, provision, kurtage eller andre skjulte gebyrer

Du kan investere helt ned til 50$ for at komme i gang med at investere i aktier

Alt om aktier