• Loading stock data...

Bedste Sted at Handle Aktier

bedste sted at handle aktier

Hvordan vælger du den Bedste Aktie Platform?

Teknologi har gjort det nemmere end nogensinde, at købe og sælge aktier i virksomheder uanset hvor i verden du befinder dig. Men hvilken aktie platform er så den bedste, at købe aktier fra?  

Det spørgsmål afhænger nok meget af hvilken type investor du er, og hvilke investeringsønsker du har.

En ting kan vi dog sige med sikkerhed, det kan højest sandsynligt ikke betale sig, at investere i aktier fra din bank uanset om du har Nordea, Danske Bank eller andet.  

Der findes nemlig langt bedre alternativer, der udelukkende specialisere sig med online aktiehandel, og ikke at drive en bank ved siden af. 

Omkostningerne vil derfor være langt lavere ved at investerer og handle aktier fra en online platform end traditionelt som i en bank. 

De overvejelser, du skal gøre dig inden du beslutter dig for hvilken platform du vil investere i aktier fra, kan inddeles i tre primære kategorier.

Sådan vælger du den bedste aktiehandels platform at handle aktier fra

bedste aktie platform
 • Erfaring

  Først er det vigtigt, du gør op med dig selv hvilket investeringsniveau og erfaring indenfor aktier du har. Hvis det er første gang du investere i aktier eller kun har få års erfaring, vil det for langt de fleste være bedst at vælge en “brugervenlig” platform. 

  Med det sagt så er forskellen mellem en brugervenlig platform som Etoro, og en mere avanceret platform som fx Saxoinvestor kun mængden af aktieanalyse redskaber, som langt hen af vejen er overflødige og unødvendige.

 • Strategi

  Det er vigtigt, du har en klar plan for hvordan du vil investere dine penge. For ikke at gøre det mere kompliceret end det behøver, kan det deles op i to grupper – langsigtede investorer og kortsigtede investorer. 

  Kortsigtede investorer foretager oftest flere aktiehandler end langsigtede investorer. Derfor er det vigtigt, at handelsomkostningerne for hver handel er så lave som muligt, mens det for langsigtede investorer med færre handler ikke er ligeså vigtigt. 

  Her taler man oftest om kurtage eller kommission på de forskellige handelsplatforme. Hvis du ønsker, at investere i aktier med 0% kommission og uden kurtage er den mest populære platform nok etoro med næsten 20 millioner brugere.

 • Aktier 

  En anden vigtig ting at være opmærksom på er hvilke aktier, som du ønsker at investere i. Hvis du ønsker, at investere i udenlandske aktier som primært amerikanske aktier, kan det nemlig godt være markant dyrere end at købe danske aktier fra fx en dansk aktie platform som Saxoinvestor. Her er minimumskurtagen ca. 33% højere for amerikanske aktier, sammenlignet med danske aktier.   

  Her gælder der samme “gratis” sats på 0% kommission, kurtage og provision på etoro aktie platformen, uanset om du handler med danske eller udenlandske aktier. Hvis du vil se en detaljeret guide af aktiekøb, kan du se vores guide til hvordan køber man aktier, der viser dig præcis hvordan.

Bedste sted at handle kryptovaluta?

Det bedste sted at købe aktier fra afhænger som sagt af dig, dine investeringer, og erfaring. 

Men når det kommer til, at handle med kryptovaluta er det mere begrænset hvor du kan handle krypto fra. 

Det er fornyligt blevet muligt, at handle med kryptovaluta på saxo, men udvalget er dog mere eller mindre begrænset. 

Du kan kun købe 6 forskellige kryptovalutaer på saxos platform, mens du på etoros platform kan handle med mere end 30 forskellige. 

Derudover kan du forvente en kommission/kurtage på saxo på minimum 3 chf ved køb af krypto, svarende til ca. 21 kr. pr. handel. På etoro er minimums kurtagen for kryptovaluta derimod 1$. 

Se den fulde sammenligning af aktie platformene nedenfor.

Lær at handle med aktier kursus

lær at handle med aktier kursus

Når man som begynder gerne vil lære mere om investering i aktier, kan det være en god ide, at sætte sig ordentlig ind i tingene inden man kaster sig ud i store investeringer med sine penge på en helt ny aktie platform. 

For nogen er det bedst bare at kaste sig ud i det, og komme i gang med at investere sine penge med det samme for mindre beløb. 

Her anbefaler vi en platform, hvor du kan starte med så lidt som 50$, så du kan lærer at handle med aktier inden du smider store beløb i. 

For andre kan det passe bedre med et længere kursus eller guide, inden de kaster sig over at handle med aktier og åben et depot, så de får den bedst mulige forberedelse inden de handler deres første aktier.  

Hvis du bare vil have de vigtigste og mest centrale punkter omkring aktier og handel, kan det klart anbefales, at tage et kig på aktier for begyndere, inden du kaster dig over den store bog eller kursus. 

Hvis du leder efter et dybdegående aktiehandels kursus, kan det klart anbefales at tage et kig på nogle af de engelsksprogede kurser om aktier, da de af vores opfattelse er de bedste og langt mere detaljerede og omfattende end de danske kurser. 

De bedste aktie kurs derude er af vores opfattelse mange af de gratis kurser du kan finde på youtube. 

Hold dig dog ikke kun til en enkelt video, forhold dig i stedet til flere forskellige videoer om aktier og sammenlign informationen du får.

100% aktier 0% Kommission

Handel med Amerikanske aktier

Når det kommer til at handle med amerikanske aktier, kan det højest sandsynligt bedst betale sig at benytte en amerikansk aktie platform, da handelsomkostninger som regel vil være markant lavere end ved de danske platforme. 

Den nok mest populære platform derude til at handle amerikanske aktier fra er etoro online aktie platformen med godt 20 millioner brugere.

Hovedårsagen til platformens store succes, skyldes de lave handelsomkostninger ved køb og handler af aktier også kendt som kurtage eller kommission. 

På etoro online aktie handelsplatformen behøver du nemlig ikke betale kurtage eller kommission hver gang du køber eller sælger aktier på platformen, som på de normale online aktie handelsplatforme.  

Derudover er det en langt mere brugervenlig platform, hvor de unødvendige redskaber og aktie analyse værktøjer er skåret fra, så du kun får det nødvendige. 

Det gør aktie platformen langt mere overskuelig og brugervenlig, så du kan fokusere på det vigtige og essentielle ved aktiehandel når du skal handle aktier. 

Nordnet vs Danske Bank vs Etoro vs Saxo Bank

Det kan godt være svært, at overskue de mange forskellige omkostninger og gebyrer, der er forbundet med at handle aktier fra de forskellige platforme. 

Derfor har vi gjort det helt nemt for dig, at få det fulde overblik over de mest populære aktie platforme i Danmark, så du nemt kan danne et overblik over de forskellige omkostninger og muligheder på platformene når du handler aktier i realtid.

Nordnet Etoro Danske Bank Saxo Bank
Min. Kurtage (Danske aktier)
29 kr.
0 kr.
175 kr.
14 kr.
Min. Kurtage (Amerikanske aktier)
83,5 kr.
0 kr.
300 kr.
20 kr.
Kurtage % (Danske aktier)
0,10%
0%
0,75%
0,10%
Kurtage % (Amerikanske aktier)
0,15%
0%
1%
0,10%
Vekselgebyrer m.m.
0,25%
0,10%
2%
0,3%
Antal Aktier
15.000
2.500
15.000
19.000

Anbefalede Aktiehandels Platform

5/5

Ofte Stillede spørgsmål (faq)

Du kan investere i aktier med 0% kommission, 100% aktier 

Du kan nøjes med at investere helt ned til 50$ i aktier for at komme i gang.

Alt om aktier

Gør som 310.236 andre danske investorer og invester i aktier med lav kurtage

X