• Loading stock data...

AMD aktie

Få alt information om AMD aktien og dan dig et samlet overblik. Se aktuelle aktiekurs, analyse, anbefalinger, købsguide og mere. 

  • Amd aktiekurs
  • Om virksomheden
  • Amd aktie
  • Køb af AMD aktier
amd aktie

AMD aktiekurs

Køb AMD aktier for 0 kr.

Om virksomheden

AMD er verdens næststørste producent af computer komponenter efter Intel. De sepcialisere sig med produktionen af mikroprocessorere, bundkortchip, indbyggetprocessorer og grafikkort. Virksomheden blev grundlagt i 1969, og har i dag hovedkvarter i Californien. I 2020 omsatte selskabet for i alt 10 milliarder dollars, med deres i alt over. 12.000 ansatte, fordelt på lokationer overalt i verden.  

AMD aktie

Det har siden 1979 været muligt at købe AMD aktier, efter deres børsnotering på den amerikanske fondsbørs NYSE. Aktien er i dag blandt andet en del af S&P 500, der dækker over de 500 største amerikanske virksomheder. Der findes den dag i dag, i alt over 1,2 milliarder AMD aktier.   

Amd aktien har ikke udbetalt udbytte siden 1995. Selskabet har siden da valgt at fokusere deres overskud på geninvesteringer i virksomheden. Deres strategi må dog også siges, at have givet AMD aktien en alvorlig stigning i aktiekurs.     

Kigger vi på det seneste års tid i forbindelse med corona, har aktien klaret sig rigtig godt. På trods af komplikationer med flaskehalse i forbindelse med produktionen af deres produkter, har de leveret et rigtig godt resultat. Faktisk er aktien det seneste år steget ca. 50% i værdi. Samtidig er AMD en aktie, der de seneste 5 år har haft voldsomt vokseværk, og er steget mere end 1.300% i værdi. Det vil sige, havde du for 5 år siden investeret i AMD aktier for 10.000 kr., var de i dag mere end 140.000 kr. værd. 

Kort sagt er AMD en aktie, der befinder sig i en branche, der de seneste årtier kun har haft massivt vokseværk. Efterspørgslen efter elektroniske komponenter har aldrig været større, og bliver ved med at vokse. Der er en branche med utrolig få spillere, hvilket gør at de med stor sikkerhed får en bid af kagen. Det er derfor en relativ sikker aktie i en branche, der kun ser ud til at stige i værdi. Det er derfor også vores overbevisning og anbefaling, at tage AMD aktien med i dine investeringsovervejelser, for fremtiden er med garanti i elektronisk teknologi. 

Køb af AMD aktie

Hvis du godt kunne tænke dig at investere i AMD aktier, eller hvilken som helst anden aktie, så er det faktisk utrolig nemt. Det tager kun få minutter, og du kan faktisk investere gratis, uden at betale kommission eller kurtage. Vi har lavet en nem guide, der trin for trin viser hvordan du kommer igang med at investere i lige netop de aktier, du kender.

1. Investeringsplatform

Først skal du finde den platform du vil investere i AMD aktie eller andre aktier fra. Der er mange muligheder, men hvis du vil investere i aktier uden kommission er der ikke mange muligheder. Med den mest populære og den vi også anbefaler, kan du købe og sælge aktier uden kommission eller kurtage. Så kan du nemlig få mere ud af dine investeringer.

256x256bb

2. Opret Profil

Når du så er kommet ind på platformen, mangler du at oprette en profil. Det er nemt og simpelt, og tager ganske få minutter. Du kan endda gøre det gennem en facebook eller google konto på få klik. Derefter mangler du at lave et startindskud, du behøver ikke at starte med mere end 50 dollars, for at komme i gang med at investere.

Udklipfffasfasfasf

3. Køb AMD aktie

Efter du har oprettet en profil, og lavet dit startindskud på platformen, er du kun få skridt fra at lave din første investering. Det er nemt at finde rundt, og du søger blot på “AMD” aktien eller den aktie du vil investere i. Trykker på trade og vælger investeringsbeløb. Du har nu lavet din første investering, og du kan sælge aktien igen når som helst uden kommission.

Køb aktier for 0 kr.

Ofte Stillede spørgsmål (faq)

Du kan investere i AMD aktier med 0% kommission, provision, kurtage eller andre skjulte gebyrer

Du kan investere helt ned til 50$ for at komme i gang med at investere i aktier

Alt om aktier