Aktier for Begyndere

aktier for begyndere

Hvis du gerne vil i gang med, at investere i aktier, men ikke er helt sikker på hvordan du skal starte, så er du kommet til det rette sted. 

Hvordan starter man med at investere i aktier?

Det at  investere i aktier er langt nemmere end hvad de fleste går og tror.

Når du køber en aktie, investere du i en lille del af en virksomhed. Ved at investere i en aktie håber du altså på, at aktien vil stige i værdi, og på den måde blive mere værd, så du kan tjene penge. 

For at du kan købe aktier i dag, kræver det ikke andet end en investeringskonto på en aktie handelsplatform. 

Der er mange forskellige platforme derude, og de variere i både muligheder og omkostninger, så vær på vagt hvor du sætter dine hårdtjente penge. 

På enkelte investeringsplatforme kan du nemlig kun investere i få hundrede aktier og du skal endda betale kurtage også kendt som kommission, hver gang du køber eller sælger en aktie.  

Heldigvis kan du dog også investere i flere tusinde aktier helt uden kommission eller kurtage, som vi viser dig trin for trin længere nede.  

Hvad er en aktie?

En aktie er et værdipapir, der repræsenterer ejerskabet af et selskab. En aktie giver ejeren af aktien ret til en andel af selskabets aktiver og overskud svarende til, hvor mange aktier de ejer. 

Aktier købes og sælges for det meste på børser (selv om der også kan være privat salg) og er grundlaget for mange individuelle investorers porteføljer. I dag kan du dog også, købe aktier online i løbet af få minutter helt uden kommission, som vi også kommer mere ind på. 

Bedste aktier 2022

bedste aktier 2021

Det kan ofte være svært, at finde de rigtige aktier at investere i, som kan give et stabilt afkast især på kort sigt. 

Derfor vælger mange investorer, at gå den sikre vej ved at investere i indeksfonde, som er større samlinger af aktier samlet under en fond. 

Dette kan for eksempel være s&p 500, der dækker over de 500 største amerikanske aktier eller nogen af de mange andre indeksfonde eller etf’er. 

Med en langsigtet investeringsplan satser du på markedets generelle vækst, der gennemsnitligt de seneste 30 år er steget med ca. 10% om året. 

Hvis du alligevel gerne vil prøve kræfterne af med investering i enkelt aktier, så kan du ikke gå galt ved at sætte dine penge ved disse 5 aktier i 2022:

 1. Køb Amazon 
 2. Køb Novo Nordisk 
 3. Køb Tesla 
 4. Køb Google
 5. Køb Facebook

Sådan Køber du dine første aktier (guide)

I de seneste 10 år er aktiemarkedet gennemsnitligt steget med 13,95% i værdi om året. 

Hvis du også gerne vil have del af den årlige vækst på aktiemarkedet og få dine penge til at vækste, som tusindvis af andre danskere. Så er du kommet til det rette sted.

Vi har nemlig lavet en nem og hurtig aktie guide, der trin for trin viser dig, hvordan du kommer i gang med at investere med 0% kommission, 100% aktier. 

Se vores fulde guide til hvordan køber man aktier.

 • 1. Opret Konto

  Opret en gratis aktiekonto gennem en Facebook eller Google konto.

 • 2. Sæt Penge ind

  Sæt penge ind på din investeringskonto. (Mindst 300 DKK )

 • 3. Køb aktie

  Søg efter den aktie du vil investere i, tryk handel og vælg investeringsbeløb. Du har nu investeret i aktien på etoro.

Investering i indeksfonde

En indeksfond er en investering, der følger et markedsindeks, der typisk består af aktier eller obligationer. Indeksfonde investerer typisk i alle de aktierne, der indgår i det indeks de følger. Det kan for eksempel være det danske c25-indeks, der dækker over de 25 største virksomheder i Danmark. 

Investering i indeksfonde er den mest sikre og nemmeste måde, at investere i aktier. Med en indeksfond investerer du i det generelle markedet, der historisk set har givet et afkast de seneste 50 år på ca. 10% om året. 

Passiv Indeksfond

I en passiv indeksfond følger indekset et bestemt benchmark, som fx det amerikanske S&P 500 etf, der dækker over de 500 største amerikanske virksomheder. I passive indeksfonde er der altså ingen mennesker, der aktivt sidder og udvælger bestemte aktier, som investering. 

Aktiv Indeksfond

Den store forskel mellem en aktiv forvaltet investeringsfond og en passiv, er at ved en aktiv forvaltet fond er det et hold af professionelle investorer, der udvælger hvilke aktier, der skal investeres penge i. 

Aktive indeksfonde har generelt langt højere omkostninger end passive fonde, og det er kun ca. 94 procent af investorer, der slår markedet (de passive indeksfonde). 

Copy trading lad andre finde de gode aktier

Copy Trading også kendt som “kopi handel” er en aktie handelsmetode, der de seneste år er blevet utrolig populære – især for nybegyndere.  

Kort fortalt er Copy Trading en måde hvorpå, du kan kopiere andre investorer og deres handler helt uden at røre en finger. Hver gang de foretager en aktiehandel, gør du også. Med andre ord tjener du penge på deres hårde arbejde. 

Dette er dog stadig en relativ ny ting, og derfor er det ikke alle platforme, der tilbyder denne funktion med aktier. Heldigvis kan du copy trade på vores anbefalede platform til nybegyndere, der vil teste vandene omkring aktier. 

Aktier for Begyndere Kvinder

I Danmark investere ca. 20% af alle kvinder i aktier, hvilket er et tal, der de seneste år har været kraftigt stigende. 

En stor del af især kvinder har dog størstedelen af deres penge i kontanter i banken, hvilket er en garanteret underskudsforretning, med de stigende renter i banken sammen med den stigende inflation. 

Det kan derfor være en rigtig god investering, at investere i aktier sammenlignet med at have penge i banken. 

Men hvad er egentlig forskellen på mænd og kvinder, når det kommer til aktieinvestering? 

Studier har vist, at mænd er mere tilbøjelige til at tage større risici når det kommer til investering i aktier som begynder. Dette kan både være en god, men ofte også dårlig ting, når det går lidt for stærkt med at købe aktier uden den rigtige research og plan forinden. 

Det er derfor som kvinde, dog stadig vigtigt, at du gør op med dig selv hvilken investeringsplan du har. Her er det også vores anbefaling uanset om du er mand eller kvinde, at du investerer på længere sigt, og eventuelt i passive indeksfonde. 

Ved en langsigtet investeringsplan i en passiv indeksfond, satser du på markedets generelle kursstigninger, der de seneste 30 år har givet et afkast på ca. 10% om året. 

Du behøver dog slet ikke at investere i indeksfonde eller etf’er for at tjene penge på, at investere i aktier. Du kan sagtens investere i enkelt aktier, der ofte hvis du rammer rigtig giver et langt højere afkast. 

Her anbefaler vi dog, at du starter med et mindre beløb (helt ned til 50$ er muligt) for at du får noget erfaringen med at handle aktier.

100% aktier 0% Kommission

Bøger om Aktier - Begyndere

Aktiemarkedet er et utrolig komplekst anliggende, og der findes utrolig mange kompliceret begreber og ting der er vigtigt at kende til når man investerer. 

De mest anerkendte investorer som Warren Buffett er kendt for deres kærlighed til at læse og studere markedet og aktier i dybde, så de får en konkurrencefordel og kan vækste deres penge. 

Selvom du nok næppe kommer til at læse eller skrabe nær så mange milliarder sammen, som de største investorer når du begynder. Det er dog essentielt at kende til aktiemarkedets grundelementer, inden du begyndere med at investere store beløb i aktier.  

Det kan derfor være en rigtig god start til dit investeringseventyr, at læse nogle bøger fra andre succesfulde investorer om aktier for nybegyndere. 

Her kommer nogle af de bedste bøger ud af de mange bøger vi selv har læst gennem årene om aktier og penge.

Aktier for begyndere bøger: 

 1. Den tålmodige investor – Helge Larsen 
 2. A Beginner’s Guide to the Stock Market – Matthew R. Kratter
 3. The Intelligent Investor – Benjamin Graham
 4. A Random Walk Down Wall Street – Burton G. Malkiel
 5. The Little Book of Value Investing Gearing – Christopher H. Browne

Ofte Stillede spørgsmål (faq)

Begyndere kan investere i aktier med 0% kommission, 0% provision, 0% kurtage også kendt som 0% Kommission, 100% aktier

Du kan investere helt ned til 50$ for at komme i gang med at investere i aktier

Alt om aktier

Gør som 310.236 andre danske investorer og invester i aktier med lav kurtage

X