• Loading stock data...

Aktier for Begyndere

aktier for begyndere

Hvis du gerne vil i gang med, at investere i aktier, men ikke er helt sikker på hvordan du skal starte, så er du kommet til det rette sted. 

Hvordan starter man med at investere i aktier?

Det at  investere i aktier er langt nemmere end hvad de fleste går og tror.

Når du køber en aktie, investere du i en lille del af en virksomhed. Ved at investere i en aktie håber du altså på, at aktien vil stige i værdi, og på den måde blive mere værd, så du kan tjene penge. 

For at du kan købe aktier i dag, kræver det ikke andet end en investeringskonto på en aktie handelsplatform. 

Der er mange forskellige platforme derude, og de variere i både muligheder og omkostninger, så vær på vagt. 

På enkelte investeringsplatforme kan du nemlig kun investere i få hundrede aktier og du skal endda betale kurtage også kendt som kommission, hver gang du køber eller sælger en aktie.  

Heldigvis kan du dog også investere i flere tusinde aktier helt uden kommission eller kurtage, som vi viser dig trin for trin længere nede.  

Bedste aktier 2021

bedste aktier 2021

Det kan ofte være svært, at finde de rigtige aktier at investere i, som kan give et stabilt afkast især på kort sigt. 

Derfor vælger mange investorer, at gå den sikre vej ved at investere i indeksfonde, som er større samlinger af aktier samlet under en fond. 

Dette kan for eksempel være s&p 500, der dækker over de 500 største amerikanske aktier eller nogen af de mange andre indeksfonde eller etf’er. 

Med en langsigtet investeringsplan satser du på markedets generelle vækst, der gennemsnitligt de seneste 30 år er steget med ca. 10% om året. 

Hvis du alligevel gerne vil prøve kræfterne af med investering i enkeltaktier, så kan du ikke gå galt med disse 5 aktier i 2021:

  1. Amazon 
  2. Novo Nordisk 
  3. Tesla 
  4. Google
  5. Facebook

Sådan Køber du din første aktier (guide)

Hvis du gerne vil købe aktier uden at skulle betale kommission hver gang du køber eller sælger en aktie, så kræver det blot en investeringskonto. Det er ganske simpelt at sætte op, og du kan oprette en profil gennem en facebook eller google konto i løbet af få klik. 

Her kan du se vores guide, der trin for trin viser hvordan:

1. Platform

Først, skal du vælge den platform du vil investere i aktier fra. Hvis du vil investere i aktier uden kommission eller kurtage. Kan bruge vores anbefalede platform, så kan du nemlig både købe og sælge aktier, helt uden kommission eller kurtage, så du får mere ud af dine investeringer.

256x256bb

2. Opret Profil

Når du så er kommet ind på platformen, mangler du at oprette en profil. Det er nemt og simpelt, og tager ganske få minutter at sætte op. Når din konto er bekræftet, mangler du at sætte penge ind på din investeringskonto. Du kan sætte helt ned til 50$ ind på platformen, for at du kan komme i gang med at investere.

Udklipfffasfasfasf

3. Køb aktier

Efter du har oprettet en profil, og sat penge ind på din investeringskonto, er du kun få skridt fra din første investering. Du søger blot efter den aktie du vil investere i, trykker på handel, og vælger et investeringsbeløb. Du har nu investeret i aktien, som du kan sælge igen når som helst helt uden kommission eller kurtage.

Se vores fulde guide til hvordan køber man aktier.

Aktier for Begyndere Kvinder

I Danmark investere ca. 20% af alle kvinder i aktier, hvilket er et tal, der de seneste år har været kraftigt stigende. 

En stor del af især kvinder har dog størstedelen af deres formuer i kontanter, hvilket er en garanteret underskudsforretning, med de stigende renter i banken sammen med den stigende inflation. 

Det kan derfor være en rigtig god investering, at investere i aktier sammenlignet med at have kontanter i banken. 

Men hvad er egentlig forskellen på mænd og kvinder, når det kommer til aktieinvestering? 

Studier har vist, at mænd er mere tilbøjelige til at tage større risici når det kommer til investeringer. Dette kan både være en god, men ofte også dårlig ting, når det går lidt for stærkt med at købe aktier uden den rigtige research og plan forinden. 

Det er derfor som kvinde, dog stadig vigtigt, at du gør op med dig selv hvilken investeringsplan du har. Her er det også vores anbefaling uanset om du er mand eller kvinde, at du investerer på længere sigt, og eventuelt i investeringsfonde eller investeringsforeninger. 

Ved en langsigtet investeringsplan i en passiv indeksfond, satser du på markedets generelle kursstigninger, der de seneste 30 år har givet et afkast på ca. 10% om året. 

Du behøver dog slet ikke at investere i indeksfonde eller etf’er for at tjene penge på, at investere i aktier. Du kan sagtens investere i enkeltaktier, der ofte hvis du rammer rigtig giver et langt højere afkast. 

Her anbefaler vi dog, at du starter med et mindre beløb (helt ned til 50$ er muligt) for at du får noget erfaringen med at handle aktier.

100% aktier 0% Kommission

Aktier for Begyndere Bøger

Aktiemarkedet er et utrolig komplekst anliggende, og der findes utrolig mange kompliceret begreber og ting der er vigtigt at kende til når man investerer. 

De mest anerkendte investorer som Warren Buffett er kendt for deres kærlighed til at læse og studere markedet og aktier i dybde, så de får en konkurrencefordel. 

Selvom du nok næppe kommer til at læse eller skrabe nær så mange milliarder sammen, som de største investorer, er det essentielt at kende til aktiemarkedets grundelementer.  

Det kan derfor være en rigtig god start til dit investeringseventyr, at læse nogle bøger fra succesfulde investorer. 

Her kommer nogle af de bedste bøger ud af de mange bøger vi selv har læst gennem årene. 

Aktier for begyndere bøger: 

  1. Den tålmodige investor – Helge Larsen 
  2. A Beginner’s Guide to the Stock Market – Matthew R. Kratter
  3. The Intelligent Investor – Benjamin Graham
  4. A Random Walk Down Wall Street – Burton G. Malkiel
  5. The Little Book of Value Investing – Christopher H. Browne

Ofte Stillede spørgsmål (faq)

Du kan investere i aktier med 0% kommission, provision, kurtage også kendt som 0% Kommission, 100% aktier

Du kan investere helt ned til 50$ for at komme i gang med at investere i aktier

Alt om aktier